Strijdlust,
spelinzicht,
dienstbaarheid.

Marco Waslander

Stuwende controleur op middenveld

Marco Waslander (5 december 1967) komt in 1988 van FC Groningen naar Heracles. In het noorden gold hij als een enorm talent met een grote toekomst voor zich.

Op zijn achttiende debuteerde hij er al in de hoofdmacht. Maar vier jaar later is zijn ontwikkeling gestagneerd, onder meer doordat hij iets te veel van het leven genoot en niet als een prof leefde. In Almelo maakt Waslander, ouder en wijzer geworden, een nieuwe start. Hij ontwikkelt zich tot een gerespecteerde kracht op het middenveld. Hij is de stuwende controleur, de corrector die de gaten dicht en de aanjager. Waslander is bij uitstek een teamspeler, die zich in dienst van het collectief opstelt.

Jarenlang behoort hij tot de dragende spelers, samen met Ton Pattinama, René Kolmschot, Dick Kooijman, Hendrie Krüzen en Folkert Velten. Heracles haalt geregeld nacompetitie, maar legt het daarin telkens weer af. De prestaties op het veld worden beïnvloed door onrust buiten het veld: voortdurend is er onenigheid tussen trainers en bestuur en de financiële perikelen lijken maar nooit tot een eind te komen.

Hoewel Waslander graag was gebleven, loopt een contractverlenging in 1996 stuk op een paar duizend gulden. Hij gaat trainer Jan van Staa achterna naar Go Ahead Eagles, waar hij nog vijf jaar zal spelen alvorens zijn carrière te beëindigen. Later is hij actief als trainer van amateurclubs en als jeugdtrainer bij Go Ahead Eagles.

NEC – Heracles, 1994, 2-3

AZ – Heracles, 1994, 1-4

Meer Shared-Values

Enthousiasme,
alertheid,
plezier.

Lees meer

Frens-van-der-Veen

Techniek,
Creativiteit,
Innovatie.

Lees meer

Passie,
focus,
100% inzet.

Lees meer

Warm,
Open,
Sociaal.

Lees meer

KRACHT,
STRIJDLUST,
BEVLOGENHEID.

Lees meer

Vriendschap,
Gezelligheid,
Verbondenheid.

Lees meer

Saamhorigheid,
Gezelligheid,
Loyaliteit.

Lees meer

teamgeest,
vriendschap,
vertrouwen.

Lees meer

Willie-Overtoom

Techniek,
Dynamiek,
Combinatievermogen.

Lees meer

Ab Dekkers

Toegewijd,
Betrokken,
Principieel.

Lees meer

Inzicht,
ambitie,
felheid.

Lees meer

Joop-Schuman

Doelgericht,
Effectief,
Efficiënt.

Lees meer